torsdag 23. februar 2012

Foccacia brød

Nybakt foccacia brød er fantastisk godt, og går ofte ned på høykant både hos store og små. Denne oppskriften har jeg gitt videre til mange, og den er super enkel å lage.




Ingredienser:
  • 7 dl vann
  • 25 gr gjær
  • 4 ss olivenolje
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts sukker
  • 14 dl hvetemel
  • olivenolje, maldonsalt, rosmarin
Tilberedning:
  • Løs gjæren opp i lunkent vann
  • Tilsett 3/4 av oljen, salt og sukker
  • Elt inn hvetemel (skal bli tynn, grøtaktig)
  • Tilsett resten av oljen helt mot slutten
  • Hev i 30 minutter
  • Hell i smurt langpanne (den er fortsatt ganske tynn, så skyv den ut av bollen med en slikkepott)
  • Etterhev i 20 minutter
  • Hell litt olivenolje over, stikk hull i brødet med fingertuppene og dryss over maldonsalt og rosmarin
  • Stekes på nederste rille på 200 grader i 20-30 minutter

1 kommentar:

  1. Denne er kjempegod! Har laget denne oppskriften mange ganger og den er en hit hver gang. Jeg bruker også finhakket soltørka tomat oppi deigen.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...