Ingredienser:
- 7 dl vann
- 25 gr gjær
- 4 ss olivenolje
- 1,5 ts salt
- 0,5 ts sukker
- 14 dl hvetemel
- olivenolje, maldonsalt, rosmarin
- Løs gjæren opp i lunkent vann
- Tilsett 3/4 av oljen, salt og sukker
- Elt inn hvetemel (skal bli tynn, grøtaktig)
- Tilsett resten av oljen helt mot slutten
- Hev i 30 minutter
- Hell i smurt langpanne (den er fortsatt ganske tynn, så skyv den ut av bollen med en slikkepott)
- Etterhev i 20 minutter
- Hell litt olivenolje over, stikk hull i brødet med fingertuppene og dryss over maldonsalt og rosmarin
- Stekes på nederste rille på 200 grader i 20-30 minutter
Denne er kjempegod! Har laget denne oppskriften mange ganger og den er en hit hver gang. Jeg bruker også finhakket soltørka tomat oppi deigen.
SvarSlett