torsdag 1. mars 2012

Aioli

I morgen skal vi til Trysil med to gode vennepar. En tradisjon vi har hatt i flere år, som er fantastisk hyggelig. Fast innslag på enten fredag eller lørdags kvelden er tapas, og jeg er derfor i gang med å lage aioli som selvfølgelig hører hjemme på et tapas bord!



Ingredienser:
  • 2 eggeplommer
  • 1/2 teskje usøtet sennep (jeg bruker fransk dijon sennep)
  • 1/2 teskje salt
  • 1 spiseskje sitron saft (fersk presset)
  • 2-3 hvitløksfedd
  • 2,5-3 dl smaks svak olje (dvs: ikke olivenolje!)
  • OBS: alle ingredienser må være romtempererte, hvis ikke skiller det seg lettere
Tilberedning:
  • Bland eggeplommene med sennep, salt, sitronsaft og hvitløk
  • Når dette er en fin masse tilsettes oljen forsiktig, mens det vispes
  • Settes til kjøling

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...