fredag 16. mars 2012

Rundstykker

Når vi baker rundstykker bruker vi oppskriften Morten Schakenda fra "Schakendas Bakeskole - rekrutter fra bakeriet i Lom". Det er en perfekt oppskrift og inspirasjon når 8 åringen vil være med på bakingen.




Til 20 rundstykker trenger du følgende:

  • 900 g hvetemel
  • 100 g sammalt hvete
  • 6 dl vann
  • 0,5 dl h-melk
  • 15 g salt
  • 10 g fersk gjær
sesamfrø, valmuefrø og solsikkefrø

Ta alt opp i eltebollen. Du kan godt bruke lunkent vann, men det er viktig at det ikke er for varmt. Hvis det er for varmt virker ikke gjæren. Det er bedre å bruke for kaldt vann enn for varmt. Bruk eltekroken på kjøkkenmaskinen og kjør langsomt i 5 minutter, og så i større fart i 2 minutter til. Ta ut eltekroken, strø på litt mel og dekk deigen med plastfolie eller et rent kjøkkenhåndkle. Deigen skal heve seg til dobbel størrelse på et lunt og trekkfritt sted.

Deigen deler du i 20 like store biter og former til fine runde rundstykker. Hvis du skal ha på frø, pensler du rundstykkene med vann og ruller toppen ned i en skål med frø. I tillegg til sesamfrø, valmuefrø eller bare litt mel, kan du også bruke havregryn, linfrø eller solsikkefrø. Frø gir litt forskjellig smak og rundstykkene ser fine og fristende ut.

Legg rundstykkene på bakeplate med bakepapir og dekk med plastfolie. Finn et lunt sted og la rundstykkene heve til dobbel størrelse. Rundstykker stekes midt i ovnen på 175 grader i 15-20 minutter før du avkjøler dem på rist.

3 kommentarer:

  1. når du skriver 15 salt, hva mener du? mangler en betegnelse der :P

    SvarSlett
  2. Takk skal du ha for tilbakemelding! Skal selvfølgelig være gram, jeg har rettet opp : )

    SvarSlett
  3. Hei 😊
    Bruker du sammalt hvete fin eller grov?

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...