søndag 23. desember 2012

Waldorfsalat

Waldorfsalat passer perfekt til julebuffeten, spesielt til magrere kjøtt som kalkun, men er også suveren om sommeren eller til 17. mai lunsjen!



Som en liten kuriositet, kan det nevnes at Waldorfsalaten for første gang ble laget i 1896 på hotell Waldorf i New York

Ingredienser:
  • 3 epler
  • 3 stk stangselleri
  • 1 liten boks hermetisk ananas i biter
  • 1,5 dl stivpisket kremfløte
  • 1,5 dl majones
  • 50 gr valnøtter
  • ca 200 gr blå druer
  • 1/2 sitron

Tilberedning:
  • Skjær epler og stangselleri i biter
  • Stivpisk fløten og bland dette sammen med majonesen
  • Bland inn epler, stangselleri, ananas og valnøtter og smak til saften fra 1/2 sitron og litt ananas saft fra boksen. Pynt med noen valnøtter samt blå druer


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...