søndag 21. april 2013

kremet aspargessuppe med god topping

Supper er deilig! Både som middagsmat i ukedagene, som forrett når vi har gjester eller som turmat på termosen.



Her er oppskriften på en smakfull og deilig aspargessuppe, som vi er glad i.

Ingredienser (2 personer):
  • 250 gram asparges
  • 3 sjalottløk
  • 2,5 dl kyllingbuljong
  • 1 dl hvitvin
  • 2,5 dl fløte
  • salt og pepper
  • Topping: bacon eller annen god stekt skinke samt aspargestopper
Tilberedning:
  • Skrell aspargesen og skjær den i ca 1 cm lange biter (behold gjerne toppene hele)
  • Kok dem opp i vann og la koke ca 2-3 min, hell av vannet
  • Fres løken lett i litt olje eller smør
  • Tilsett kyllingbuljongen, hvitvinen og fløten og la det koke opp
  • Tilsett aspargesbitene (legg toppene til side som topping ved servering) og la det hele koke i 10 min
  • Ta det av platen og kjør det til mos med en stavmikser eller lignende, smak til med salt og pepper
  • Dersom du ønsker bacon eller skinke på toppen så stek dette mens suppen koker, legg på toppen rett før servering
Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...